Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Αυγ

Απάντηση της Διοικήτριας του ΓΝΡ στο Βουλευτή Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ για τα ΤΕΠ.

Κατηγορία: Προς Πολίτες

04.08.2016

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με αφορμή ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας «Άμεση ανάγκη να ενισχυθεί με γιατρούς και νοσηλευτές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου της Ρόδου», ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για τα παρακάτω:
Αποτελεί έκπληξη και παράδοξο μεγάλο η ερώτηση του Βουλευτή, διότι, κατά την διάρκεια πρόσφατης προ 15νθημέρου επίσκεψής του στο Νοσοκομείο παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή και των επικεφαλής θεσμικών οργάνων, τον πληροφορήσαμε κατά τον πλέον εντελή τρόπο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΤΕΠ σε σχέση με την δραματική κατάσταση που επικρατούσε στο τμήμα παλαιότερα.
Συγκεκριμένα παρατίθενται προς σύγκριση, τα κάτωθι:
Τον μήνα Δεκέμβριο του 2014, εφημέρευαν στο ΤΕΠ συνολικά 7 ειδικευμένοι ιατροί και 18 ειδικευόμενοι.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΡΩΝ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ 2
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ 2
ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ 1
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ 2

Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την εφημέρευση ειδικευόμενων ιατρών χωρίς την παρουσία ειδικευμένων για αρκετές ημέρες εκάστου μήνα.
Για το διάστημα από το Δεκέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2016 (οπότε και ανέλαβα καθήκοντα Διοικητή στο Νοσοκομείο της Ρόδου) το Χειρουργικό τμήμα του ΤΕΠ εφημέρευε χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού επί 57 συνολικά ημέρες και το Παθολογικό τμήμα επί 75 ημέρες χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού (στη διάρκεια του πενταμήνου).
Σήμερα (Αύγουστους 2016) εφημερεύουν στο ΤΕΠ 13 συνολικά ειδικευμένοι ιατροί και 17 ειδικευόμενοι.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΡΩΝ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ 3
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ 3
ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 5
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ 2

Επομένως, καθημερινά εφημερεύουν στο ΤΕΠ
 δύο ειδικευμένοι και δύο ειδικευόμενοι σε ενεργό εφημερία στο ΤΕΠ Παθολογικό και Χειρουργικό αντίστοιχα.
 ένας ειδικευμένος σε εφημερία ετοιμότητας και
 ένας Ορθοπεδικός ο οποίος καλύπτει 14 μέρες ενεργού εφημερίας και 8 ετοιμότητας σύνολο 22 εκ των 30 ημερών κάθε μήνα.

Για το τρέχον διάστημα επίσης κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου στο παραπάνω τμήμα υπηρετούν:
 τρεις Παθολόγοι
 τρεις Χειρουργοί,
 μια Γενική Ιατρός και
 δύο Ορθοπεδικοί.
Επίκειται επιπλέον η έλευση στο ΤΕΠ ενός ειδικευμένου ιατρού που θα προσληφθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στα πλαίσια πρόσφατης προκήρυξης για διορισμό μόνιμου ιατρικού προσωπικού.
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι ήδη έχει επιτευχθεί αλματώδης βελτίωση της λειτουργίας του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ρόδου κατά την διάρκεια της ολιγόμηνης ανάληψης καθηκόντων της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου Ρόδου, γεγονός που επιβεβαιώνει την δίκαιη και χρηστή άσκηση καθηκόντων που έχει ως γνώμονα την προσφορά καλών υπηρεσιών υγείας στους συντοπίτες μας και όχι μόνο.
Σε ότι αφορά το λοιπό προσωπικό και ειδικότερα το νοσηλευτικό στα πλαίσια της ίδιας συνάντησής μας, ο κ. Βουλευτής έλαβε σαφή επίσης πληροφόρηση για την πρόσληψη 21 ατόμων, 13 εκ των οποίων είναι νοσηλευτικό και για την επικείμενη προκήρυξη 31 επιπλέον θέσεων μόνιμού λοιπού προσωπικού εκ των οποίων 25 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.
Θα ήταν απευκταίο να επαληθευθεί η υπόθεση, ότι η ερώτηση του κ. Κόνσολα αποτελεί μυθοποιητική κατασκευή, γεγονός που θα δημιουργούσε ρωγμές σε ένα κλίμα συναίνεσης που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί.


Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Διαβάστηκε 599 φορές