Main Menu

Δραστηριότητες
Ι.Σ.Ρόδου - Δραστηριότητες

 

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας έχω τη χαρά να σας καλωσορίσω στο Μονοθεματικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για τη Ρινίτιδα & το Άσθμα (Meet the Expert).

Με γνώμονα πως η πανδημία του Κορωνοϊού δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση σε θέματα που απασχολούν τον παιδίατρο στην καθημερινή του πράξη, η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία αποφάσισε να υλοποιήσει σειρά Μονοθεματικών Διαδικτυακών Σεμιναρίων (Meet the Expert), στις θεματικές ενότητες της Διατροφής, του Δέρματος και του Άσθματος.

Με στόχο και πρόθεση την μαζικότερη συμμετοχή στα εν λόγω διαδικτυακά σεμινάρια αποφασίσαμε η εγγραφή να είναι δωρεάν .

Κάθε μονοθεματικό διαδικτυακό σεμινάριο πραγματεύεται ειδικά θέματα που αφορούν την Παιδοαλλεργιολογία και απασχολούν στην καθημερινή κλινική πράξη τον Παιδίατρο. Όπως κάθε φορά, προσκεκλημένοι θα είναι  υψηλού επιπέδου ομιλητές, που μας τιμούν με την παρουσία τους.

Με τη βεβαιότητα ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μονοθεματικών Διαδικτυακών Σεμιναρίων μας, θα χαρούμε ιδιαίτερα να συναντηθούμε διαδικτυακά και να ανταλλάξουμε απόψεις!

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Σοφία Τσαμπούρη

Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδοαλλεργιολογίας
Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Ως γνωστόν ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο απέναντι στην πανδημία. Κάνουμε το εμβόλιο για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.
Δείχνουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και εμβολιαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την προστασία τη δική μας και του κοινωνικού συνόλου.
Ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης και οφείλουμε όλοι να τον προγραμματίσουμε προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη ημέρα που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους αυτής της δύσκολης περιπέτειας που βιώνουμε όλοι μας.
Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να στείλουμε ένα κοινωνικό μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 δημιουργώντας αυτό το τηλεοπτικό spot ως Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με την συμμετοχή των Ιατρών μελών μας, εκλεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση (1ου και 2ου βαθμού).

 

 

02.03.2016 flag france

Θέσεις εργασίας για Ειδικευμένους Ιατρούς στη Γαλλία

Η ATRIX International Medical

Διαθέτει

Θέσεις εργασίας για Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Παρέχει

Υπηρεσίες συμβούλου σχετικά με την επιλογή της καλύτερης θέσης

Προετοιμασία συνεντεύξεων στη γαλλική γλώσσα

Σωστή ενημέρωση και στήριξη σε όλες τις διοικητικές διαδικασίες

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση προς τους ενδιαφερόμενους Γιατρούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στέλνοντάς μας ένα Βιογραφικό σας Σημείωμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα και τις προσδοκίες σας.

Κορίνα Αυγέρη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

tel : 00 30 6946 503719 / 0033 753 02 52 93

 KentPaidEfiv fielvs
 
Αναζητάμε παιδοψυχίατρο για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου. Συνημμένα τα σχετικά αρχεία.
Το αντίστοιχο Link είναι:

Nατάσα Σπαντιδάκη

Τμήμα Προβολής και Προώθησης

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Χρυσολωρά 10-12, 12132, Περιστέρι, Αττική

2105771502, 6942423140

www.kpechios.gr

 
 
 
 
 
 
 
 
2 συνημμένα
 
 
 
 
 
 
 
 

synedrio kardiologias

 

4-6/11/2021. 7η Διημερίδα Επεμβατικής Καρδιολογίας - CARDIOACT 2021

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Η Α΄ Καρδιολογική Κλινική & το Ομώνυμο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Εταιρία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων διοργανώνει σε συνέχεια των έξι (6) διημερίδων το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας 2021, στο Αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, 4-6 Νοεμβρίου 2021, στην Αθήνα.

Η επιστημονική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και οι εισηγητές μας καταξιωμένοι ειδικοί, θα συνοψίσουν όλα τα νεότερα, τεκμηριωμένα, επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε live επεμβάσεις δύσκολων περιστατικών και να μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε αυτά.

Και φέτος, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε η διημερίδα θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και live μέσω του cardioact.gr έτσι ώστε να δώσουμε την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία της επιστημονικής εκδήλωσης.Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


Κωνσταντίνος Τούτουζας


Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών


Πρόεδρος Συνεδρίου

pis

Αθήνα 26. 3. 2021

                                                                                                                                Α.Π.: 9002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εορτασμός των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση σε μία σύγχρονη συγκυρία πανδημίας, μάς φέρνει στο νου ότι η ιστορία όντως επαναλαμβάνεται και στα θέματα υγείας… Για την εποχή της Επανάστασης, υπάρχουν πολλές γραπτές μαρτυρίες ότι έκαναν την εμφάνισή τους επιδημίες ειδικά στην Πελοπόννησο όπου έλαβαν χώρα οι περισσότερες μαζικές κινήσεις στρατευμάτων. Πανώλη, τύφος, δυσεντερία, ακόμα και χολέρα και ευλογιά παρουσίασαν περιοδικά πολλές εξάρσεις αποδεκατίζοντας χωριά και στρατούς.

Τη διαφορά στην έλλειψη ιατρικής βοήθειας στον ελληνικό πληθυσμό, έκανε ο Καποδίστριας, ο οποίος είχε σπουδάσει Ιατρική και άρα ήταν ευαισθητοποιημένος στα θέματα αυτά.

Ο Καποδίστριας δημιούργησε το πρώτο "λοιμοκαρθατήριο" για τις κοινότητες που πλήττονταν από επιδημίες στην Πελοπόννησο ενώ επί των ημερών του ιδρύθηκε στον Πόρο το πρώτο ναυτικό νοσοκομείο. Σε αυτό, διορίστηκε ως πρώτος διευθυντής ο Χρονίας Δροσινός.

Στη συνέχεια ο Καποδίστριας ίδρυσε τον πρώτο προσφυγικό καταυλισμό της χώρας στον οικισμό Πρόνοια στο Ναύπλιο για να βοηθήσει στη στέγασει και περίθαλψη των προσφύγων από άλλες περιοχές της σημερινής Ελλάδας που έσπευδαν στο απελευθερωμένο Ναύπλιο.

Η ίδρυση ενός υποτυπώδους πρώτου νοσοκομείου στο Ναύπλιο για την αντιμετώπιση ασθενών και τραυματιών έγινε κιόλας τον Μάρτιο του 1823 μόλις απελευθερώθηκε η πόλη.

Έτσι είχαμε στο πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το Α’ Εθνικό Νοσοκομείο Ναυπλίας ή Νοσοκομείο του Κανονοστασίου των Πέντε Αδελφών και το Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ναυπλίας. Πρώτος γιατρός του πολιτικού νοσοκομείου, ήταν ο Γερμανός Φρειδερίκος Βολόης, Ενώ το 1825 γιατρός του νοσοκομείου διορίστηκε ο επίσης Γερμανός Η. Treiber, ο οποίος έγινε και διευθυντής στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης. Στη συνέχεια προσλήφθηκε και δεύτερος γιατρός, ο Ηπειρώτης Λουκάς Βάγιας, γιατρός του Αλή Πασά και του Βύρωνα.

Το παράδειγμα του Καποδίστρια παίρνει ιδιαίτερη αξία στις ημέρες μας καθώς αναδεικνύει την δυνατότητα που έχει μια οργανωμένη Πολιτεία να βοηθήσει στην υγειονομική κάλυψη των πολιτών ακόμα και με πενιχρά οικονομικά ή και επιστημονικά μέσα.

Χρόνια πολλά!

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

               Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

                  

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                         Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου

Πλαστικός Χειρουργός                                                 Αγγειοχειρουργός

stamp4

 

Η ΕΕΜΑ διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών webinars με τίτλο «άρθρωση του ώμου». Είναι 6 (έξι) ωριαία απογεύματα, τις Πέμπτες 19:00-20:00, από τις 15 Απριλίου ως τις 27 Μαΐου 2021, με εξαίρεση τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα webinars απευθύνονται σε ακτινολόγους και σε ιατρούς συναφών ειδικοτήτων. Μετά από κάθε webinar θα ακολουθεί συζήτηση επί των ερωτήσεων και των σχολίων των συμμετεχόντων. Σας επισυνάπτω την αφίσα και το πρόγραμμα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνεται μόνο ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο,
https://www.eema.gr/webinars.
Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα βρει το πρόγραμμα και στο κάτω άκρο της σελίδας τη φόρμα συμμετοχής για να συμπληρώσει στοιχεία επικοινωνίας.
Θεωρούμε αυτά τα webinars ως άριστη ευκαιρία και εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των ιατρών. 
Με εκτίμηση


Κων/νος Πίκουλας
Πρόεδρος ΕΕΜΑ
Ακτινολόγος Δ/ντής ΕΣΥ
ΓΝΑ ΚΑΤ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

panellinio iatriko synedrio pahisarkias

13-15/05/2021 - 15ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Διαδικτυακή Συμμετοχή

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση Διαδικτυακής Διεξαγωγής 15ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνέδριου Παχυσαρκίας

 

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση Διαδικτυακής Διεξαγωγής 15ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνέδριου Παχυσαρκίας

 Προς Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

Αθήνα, 8 Απριλίου 2021 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 15ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, αλλάζει μορφή διεξαγωγής και από Υβριδικό μετατρέπεται σε Διαδικτυακής Διεξαγωγής διατηρώντας ίδιες τις ημερομηνίες διεξαγωγής, από τη Πέμπτη 13 Μαΐου έως και το Σάββατο 15 Μαΐου 2021.

Σας στέλνουμε σε επισύναψη την επίσημη επιστολή του Προέδρου της ΕΙΕΠ, κου Καπάνταη, καθώς και τα νέα γραφιστικά του συνεδρίου μας προκειμένου να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα σας.

Σε επισύναψη:

  • Ανακοίνωση Διαδικτυακής Διεξαγωγής Συνεδρίου
  • Poster Συνεδρίου
  • Header Συνεδρίου

Μπορείτε να κάνετε χρήση μέρος ή και ολόκληρη την ανακοίνωση και φυσικά να παροτρύνετε το κοινό σας να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Συνεδρίου μας για περισσότερες πληροφορίες.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: https://www.eiepcongress2021.gr/

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μέχρι τώρα στήριξή σας,
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας 

Ευθύμιος Καπάνταης                           Λεωνίδας Λαναράς
  Πρόεδρος ΕΙΕΠ                                  Γεν. Γραμματέας ΕΙΕΠ

Σελίδα 1 από 132

Επικαιρότητα