Main Menu

Ενημέρωση Ιατρών
Ι.Σ.Ρόδου - Ενημέρωση Ιατρών

PODI

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Διαγνωστική και Θεραπευτική Προσέγγιση του Διαβητικού Ποδιού».

Το Π.Μ.Σ. «Διαγνωστική και Θεραπευτική Προσέγγιση του Διαβητικού Ποδιού» απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο: «Διαγνωστική και Θεραπευτική Προσέγγιση του Διαβητικού Ποδιού» (MSc in Diagnostic and Therapeutic Approach to Diabetic Foot) και διέπεται από τον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΜΣ: Καθηγητής Α. Γιαννούκας

ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΜΣ: Αν. Καθηγήτρια Α. Μπαργιώτα

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 20 Ιουλίου 2022 (ηλεκτρονικά)

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 25 Ιουλίου 2022

Έναρξη Μαθημάτων: Οκτώβριος

Διάρκεια: 1,5 έτη (3 εξάμηνα) 

Αποστολή των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

SIMA 0

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
δεν θα λειτουργήσει

Μ. Παρασκευή 22.04.2022 &
Δευτέρα 25.04.2022

 

 

Σας ευχόμαστε
Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

 

  

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

Τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών θα έχουν οι γονείς και οι παιδίατροι. Συγκεκριμένα, τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας θέτουν σε παραγωγική λειτουργία το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το ψηφιακό Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Πρόκειται για τρεις νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων, θα αναβαθμίσουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και θα συστηματοποιήσουν τις βεβαιώσεις που εκδίδουν οι παιδίατροι για την εγγραφή των μαθητών στο σχολείο.
Η παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Όπως τονίστηκε, οι νέες υπηρεσίες αποτελούν το επόμενο βήμα μιας ευρύτερης στρατηγικής ψηφιοποίησης στο χώρο της υγείας και αποσκοπούν στην αναβάθμιση της πρόληψης, στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού πολιτικών υγείας, και στην ενίσχυση της διαφάνειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η σχετική ΚΥΑ για τις τρεις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν σήμερα έχει υπογραφεί ήδη από τους συναρμόδιους υπουργούς ενώ οι γιατροί θα μπορούν από αύριο να ξεκινήσουν την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των παιδιών στο ψηφιακό βιβλιάριό τους. Η διαδικασία της καταχώρησης στοιχείων εμβολιασμού θα είναι πλέον αποκλειστικά ψηφιακή ενώ οι γονείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet μετά τις 10 Μαΐου.
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ήταν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος Υφυπουργός για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.
Οι τρεις υπηρεσίες υλοποιούνται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αναλυτικότερα, κάθε μια από αυτές πρόκειται να λειτουργεί ως εξής:
Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων
Μέχρι σήμερα, η οργάνωση των βασικών παιδιατρικών εμβολίων γινόταν αποκλειστικά με προφορική συνεννόηση μεταξύ γιατρού και γονέων, χωρίς να καταγράφεται ψηφιακά η διενέργεια των συγκεκριμένων εμβολιασμών. Η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να μην διαθέτει δεδομένα για το πόσα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.
Με το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα οργάνωσης των βασικών παιδιατρικών εμβολιασμών. Μέσα από το σύστημα θα παρέχονται επιπλέον δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας. Συγκεκριμένα:
• οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το πότε το παιδί τους πρέπει να κάνει ένα εμβόλιο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού για Παιδιά και Εφήβους, και
• γονείς και παιδίατροι θα έχουν πρόσβαση στο ιστορικό εμβολιασμών, για άμεση αξιολόγηση του ιστορικού του παιδιού.
Περαιτέρω, μέσα από το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων θα πιστοποιείται για ποιες ασθένειες έχει εμβολιαστεί ένα παιδί, πότε και από ποιον γιατρό εμβολιάστηκε. Με τον τρόπο αυτό, καθίσταται εφικτή η εποπτεία υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού για Παιδιά και Εφήβους με δεδομένα ακριβείας, ώστε:
• να παρακολουθούνται οι δείκτες υγείας παιδιών και
• να διαμορφώνονται αντίστοιχα οι πολιτικές υγείας.
Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, αρχικά ο παιδίατρος θα εκδίδει μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη συνταγή για κάθε εμβόλιο και στη συνέχεια οι γονείς θα εκτελούν τη συνταγή στο φαρμακείο. Μόλις διενεργείται ο εμβολιασμός, ο παιδίατρος θα καταχωρίζει την πράξη στο Μητρώο και αυτόματα θα προγραμματίζονται τυχόν επόμενες δόσεις, με τους γονείς να λαμβάνουν αντίστοιχες ενημερώσεις μέσω SMS και e-mail. Όλες οι σχετικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες και στην εφαρμογή MyHealth.
Ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού
Σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, η αναπτυξιακή πρόοδος του παιδιού από την στιγμή που γεννιέται καταγράφεται σε έγχαρτα βιβλιάρια, με χειρόγραφες καταχωρίσεις των παιδιάτρων. Πλέον, με την ψηφιοποίηση του βιβλιαρίου υγείας, όλη η διαδικασία θα καταγράφεται ηλεκτρονικά από τον παιδίατρο μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα είναι προσβάσιμη από τους γονείς μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet.
Με τον τρόπο αυτό, η καταγραφή της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού συστηματοποιείται, περιλαμβάνοντας όλα τα ιατρικά δεδομένα τα οποία πρέπει να καταχωρίζονται από τον παιδίατρο για κάθε ηλικιακή κατηγορία. Περαιτέρω, εξαλείφεται ο κίνδυνος απώλειας των δεδομένων σε περίπτωση που το βιβλιάριο χαθεί ή καταστραφεί.
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
Πρόκειται για ένα ακόμα φυσικό έγγραφο το οποίο ο γονέας έπρεπε να προσκομίζει με αυτοπρόσωπη παρουσία για την εγγραφή του παιδιού του στο σχολείο. Πλέον η διαδικασία έκδοσής του ψηφιοποιείται, διευκολύνοντας γονείς και παιδιάτρους.

07.03

 

Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Απεβίωσε
ο πρώην Νομίατρος
Παντελής Ε. Διακογεωργίου

(1938 – 2022)

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καθώς και ολόκληρη η κοινωνία της Ρόδου και των νησιών μας με βαθιά θλίψη και συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε την Κυριακή 06 Μαρτίου 2022 τον αιφνίδιο θάνατο του Ιατρού Παντελή Διακογεωργίου ο οποίος επί πολλά έτη – από το 1982 και μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2006 – υπηρέτησε ως  Νομίατρος, στη Νομαρχία Δωδεκανήσου.

Με την επιβλητική του παρουσία, την ευγένεια καθώς και την ξεχωριστή μετριοφροσύνη και σεμνότητα που πάντοτε τον διέκρινε, διεύθυνε όλα αυτά τα χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία – την Υγειονομική Υπηρεσία του Νομού μας.

Όλοι οι  Ιατροί θυμούνται με συγκίνηση την πραότητα, την μετριοφροσύνη καθώς και την ικανότητά του να διαχειρίζεται ιδιαίτερες και δύσκολες καταστάσεις και εν γένει δεν λησμονούν την σπουδαία παρουσία και προσφορά του στο Νομό Δωδεκανήσου. Η μνήμη του θα μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο και όλοι μας θα τον θυμόμαστε ως τον μοναδικό Νομίατρο που υπηρέτησε με σθένος τη δημόσια υγεία, δίνοντας νόημα στο βαθύτατα ανθρωπιστικό χαρακτήρα της ιατρικής επιστήμης.

Τον χαρακτήριζε η ανθρωπιά, το απαράμιλλο ήθος του, η αξιοπρέπεια, η προσφορά & η ανιδιοτέλεια!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο αείμνηστος Ιατρός Παντελής Διακογεωργίου γεννήθηκε το έτος 1938 και μεγάλωσε στο χωριό Σιάννα και είχε γονείς τον Ευστάθιο και την Παναγιούλα Διακογεωργίου.

Απόφοιτος του Δημοτικού σχολείου Σιαννών και του Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομική Σχολή Αθηνών), από την οποία απέκτησε το τίτλο του Υγειονολόγου την 10ηΟκτωβρίου 1978.

Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών την 19η Δεκεμβρίου του 1980 με θέμα διδακτορικής διατριβής «Μυκητολογική Χλωρίδα της Νήσου Ρόδου».

Υπηρέτησε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και διετέλεσε και Ελεγκτής Ιατρός στο Ι.Κ.Α. Ρόδου.

Ανέλαβε καθήκοντα Νομίατρου στο νομό Δωδεκανήσου το έτος 1982.

Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Κοινωνικής Ιατρικής την 19η Ιουλίου 1988.

Διετέλεσε Διευθυντής των Κοινωνικών Υπηρεσιών Δωδ/σου και ήταν Προϊστάμενος-Διευθυντής των Τμημάτων Υγείας-Πρόνοιας επί σειρά ετών.

Στις 12 Οκτωβρίου του έτους 2006 συνταξιοδοτήθηκε από το ταμείο υγειονομικών (ΤΣΑΥ).

Πλούσια ήταν και η συμμετοχή του σε διάφορες υγειονομικές επιτροπές καθώς διετέλεσε:

• Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Υγιεινολόγων - Δημόσιας Υγείας επί σειρά ετών.

• Πρόεδρος επί σειρά ετών Α/βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Δωδεκανήσου και Β/ θμιας Υγειονομικής Επιτροπής Δωδεκανήσου.

• Πρόεδρος της Α/θμιας Επιτροπής ΔΕΗ Δωδεκανήσου.

• Μέλος των Υγειονομικών Επιτροπών Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος.

• Μέλος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΙΚΑ Ρόδου.

• Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακή Επιτροπής αντι-A.I.D.S.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Εργάσθηκε στο πολιτικό γραφείο του Δωδεκανήσιου πολιτικού Ιωάννη Ζίγδη.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ατταβύρου Ρόδου (2002 - 2006).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ατταβύρου (2005-2006).

 

Ήταν νυμφευμένος με την Παρασκευή Στεφανίδου με την οποία απέκτησαν μια κόρη, την Κατερίνα.

 

 

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

Θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Αιωνία του η Μνήμη.

 

 

 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Ι. Τσέρκης

 

88 sl

 

 Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Απεβίωσε
ο Ιατρός Νεφρολόγος
Γιώργος Ντέτσκας του Νικολάου

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου πενθεί για την απώλεια του Ιατρού Γιώργου Ντέτσκα του Νικολάου ο οποίος απεβίωσε αιφνίδια στη Ρόδο, σε ηλικία 53 ετών.

Η ευγένεια της ψυχής του, η προσήνεια, το διαρκές χαμόγελο του, η αγάπη για την ιατρική επιστήμη και ειδικά τη νεφρολογία είναι μερικά από τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν.

Ο αείμνηστος Ιατρός ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, που διακρινόταν για το ήθος και την ευπρέπεια του. Η ακεραιότητα του, η απλότητα, η εργατικότητα και η αξιοπιστία, ήταν τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του και όπως ήταν αναμενόμενο η αναπάντεχη είδηση του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους εμάς τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του καθώς και σε όλους όσους τον γνώριζαν. Δυστυχώς, αναχώρησε για το αιώνιο ταξίδι σε νεαρή ηλικία, ενώ είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στην οικογένεια του, στη νεφρολογία, στην ιατρική επιστήμη και στην τοπική κοινωνία.

Η σχέση του Γιώργου Ντέτσκα με τους ασθενείς του υπερέβαινε τα όρια της τυπικότητας και είχε αναπτύξει με τους περισσότερους, στενές σχέσεις και ισχυρούς δεσμούς. Διακρινόταν επίσης, για τις ιδιαίτερες αρετές του καθώς ήταν απλός και πράος.

Η δράση του Γιώργου Ντέτσκα δεν εξαντλούνταν μόνο στο τομέα της Κλινικής Νεφρολογίας, ο ίδιος προσέφερετις ιατρικές του υπηρεσίες και στον τοπικό αθλητισμό και ειδικά στην καλαθοσφαίριση σε αρκετά σωματεία του νησιού μας.

Ο Γιώργος Ντέτσκας του Νικολάου και της Μηλιάς γεννήθηκε το 1968 στην Αλβανία στο χωριό Καρόκι των Αγίων Σαράντα.

Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τιράνων το 1992 και το έτος 2007 αναγνώρισε το τίτλο σπουδών του από το ΔΟΑΤΑΠ.

Την 9η Οκτωβρίου 2007 έλαβε την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Υγείας - Πρόνοιας της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Το διάστημα 2009 - 2010 υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας εκπληρώνοντας με επιτυχία τα καθήκοντά του στην υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2011 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Παθολογία για δύο έτη, όπου υπηρέτησε στην Α’ Παθολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου και εν συνεχεία στην ειδικότητα της νεφρολογίας.

Το έτος 2017 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Νεφρολογίας και υπηρέτησε στην Νεφρολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου ως επικουρικός Ιατρός μέχρι την 1η Απριλίου 2018.

Ο αείμνηστος συνάδελφος διατηρούσε ιδιωτικό Νεφρολογικό ιατρείο στη Ρόδο επί της οδού Αυστραλίας 88-92 και υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και της Νεφρολογικής Κλινικής της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου «Euromedica».

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιατρού στην σύζυγο του Αμέλα και στα παιδιά του Νικόλαο και Αιμιλία.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοι του, θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

 

 

 

 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

 Ο Πρόεδρος
Ηλίας Ι. Τσέρκης

 

 

 

 

IS RODOU 2

 

Ρόδος, 14.01.2021
Αριθμός Πρωτοκόλλου:032/2022

ΘΕΜΑ: “Χορήγηση ιατρικών πιστοποιητικών για την ικανότητα των οδηγών”

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας επισυνάπτουμε τη νέα Νομοθεσία (ΦΕΚ Β' 5703/09-12-2021) σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο έκδοσης και χορήγησης Ιατρικών Πιστοποιητικών των υποψήφιων οδηγών, καθώς και σχετικό ενημερωτικό κείμενο από την ΗΔΙΚΑ για την ανανέωση των αδειών οδήγησης (Έγγραφο ΗΔΙΚΑ).

Με βάση το νέο πλαίσιο διενέργειας της ιατρικής εξέτασης όπως περιγράφεται στην ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο ιατρός συμπληρώνει και εκδίδει το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έτσι, ενημερώνεται αυτόματα ο ψηφιακός φάκελος του υποψηφίου στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι κυριότερες αλλαγές στο παράρτημα ΙΙΙ του ΠΔ51/2012 είναι:

 • Καταργούνται οι συμβάσεις των ιατρών με την Διεύθυνση Μεταφορών και έτσι όλοι οι ιατροί με ειδικότητες που αναφέρονται στη νομοθεσία μπορούν να εξετάζουν του ενδιαφερόμενους οδηγούς και να εκδίδουν τα πιστοποιητικά υγείας.

 • Η Ιατρική Βεβαίωση για την ανανέωση των αδειών οδήγησης έχει αναρτηθεί στο Portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, στην ενότητα «Βεβαιώσεις-Πιστοποιητικά-Γνωματεύσεις».

 • Το πιστοποιητικό υγείας για τους υποψήφιους οδηγούς για την πρώτη έκδοση εκδίδεται αποκλειστικά με το χειρόγραφο τρόπο (όχι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας). 

 • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανανεώνουν τις άδειες οδήγησης ψηφιακά μέσω του.
  Σε αυτή την περίπτωση προσκομίζουν στον ιατρό ένα τετραψήφιο pin και ο ιατρός μέσα από την άυλη συνταγογράφηση εκδίδει ψηφιακό πιστοποιητικό.

 • Όσοι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται στο ιατρείο σας με το τετραψήφιο pin η διαδικασία θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, ενώ όσοι δεν διαθέτουν το τετραψήφιο pin θα ακολουθείται η έντυπη διαδικασία. Προσοχή να συμπληρώνεται το νέο έντυπο και όχι το παλιό (έχει αλλάξει η σύνταξη του εγγράφου). Στο νέο Πιστοποιητικό Υγείας δεν τοποθετείται φωτογραφία του οδηγού.

 • Το ποσό που καταβάλλεται στους ιατρούς για την εξέταση, δεν προσδιορίζεται πλέον στη νέα νομοθεσία και συνεπώς η αμοιβή ορίζεται από τον κάθε ιατρό κατά την κρίση του και εννοείται με ταυτόχρονη έκδοση του νόμιμου φορολογικού παραστατικού.

 • Οι ιατροί που εξετάζουν τους οδηγούς έχουν την δυνατότητα παραπομπής και σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, εάν το κρίνουν απαραίτητο.
  Σε αυτή την περίπτωση ή και στην περίπτωση που κάποιος κρίνεται ΜΗ ΙΚΑΝΟΣ συμπληρώνετε και αποστέλλετε στην Διεύθυνση Μεταφορών
  το έγγραφο «ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ».

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή όσων αναφέρονται στη Nομοθεσία.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ι. Τσέρκης

 

ΈΝΤΥΠΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ:

 1. Πιστοποιητικό υγείας – ικανότητας οδηγού (όλων των ιατρών - εκτός Οφθαλμιάτρων).

 2. Πιστοποιητικό υγείας – ικανότητας οδηγού (από Οφθαλμίατρους).

 3. Ενιαίο Έντυπο Ενημέρωσης.

 4. Κωδικοί επί της Άδειας Οδήγησης.

 5. Ελάχιστες προδιαγραφές υγείας για την έκδοση του πιστοποιητικού υγείας.

 6. ΟΜΑΔΑ Α,Γ,Δ -Δίπλωμα Οδήγησης MANUAL Γιατρού με παραπομπή 
  (ΩΡΛ, Νευρολόγου ή Ψυχιάτρου)

 7. ΟΜΑΔΑ Β -Δίπλωμα Οδήγησης MANUAL Οφθαλμιάτρου.

 8. ΟΜΑΔΑ Α -Δίπλωμα Οδήγησης MANUAL Παθολόγου-Παθολόγος και συναφής ειδικότητες.

  Νομοθεσία ΦΕΚ 5703/09.12.2021

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Νοσοκομείο Ρόδου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΤΕΕ, Τμήμα Δωδεκανήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, την Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου και την ΠΟΣΕΑ καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν σε εθελοντική αιμοδοσία την

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
στο κτήριο του ΤΕΕ στη Ρόδο (Μητροπόλεως 4)
από τις 09:00 έως τις 13:00.

Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού, που υπήρξε υπέρμαχος της εθελοντικής αιμοδοσίας και συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη των Κέντρων Αιμοδοσίας στην Ελλάδα, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στο πολυσήμαντο έργο του στην πολιτική και την ιατρική επιστήμη.

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών.

APTH

Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση. Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη» του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι,
 
Εκ μέρους του Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας - Διαβητολογίας, κ. Διδάγγελου Τριαντάφυλλου και Διευθυντή του Π.Μ.Σ.  «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη» του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ,
 
σας προωθώ την "Παράταση της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων του Π.Μ.Σ. για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, συνδευόμενη από την απαραίτηση "Αίτηση" εισαγωγής. Παρακαλώ, πολύ, όπως δημοσιεύσετε τα επισυναπτόμενα έντυπα συνοδευόμενα από το παρακάτω κείμενο:

Παρατείνεται η Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για την εισαγωγή Μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών και το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.

Ο κύκλος του Προγράμματος Σπουδών (Π.Μ.Σ.) διαρκεί 4 εξάμηνα πλήρους φοίτησης ( 2 εξάμηνα παρακολούθησης θεωρητικών μαθημάτων, 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης και 1 εξάμηνο για την εκπόνηση και συγγραφή Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας). Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται τον Οκτώβριο του 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 07/09/2021 έως 15/09/2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:


Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Μαριάμ Τζάμπερ
Γραμματεία Π.Μ.Σ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
«Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση
του Σακχαρώδη Διαβήτη»
Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 6955214129, Δευτέρα-Παρασκευή 11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

SIMA 0

 

 

Ρόδος, 16.08.2021

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Ι.Σ.Ρ. θα λειτουργήσει την Δευτέρα 16.08.2021 από 08:30-13:30.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ι.Σ.Ρ. στο παρακάτω link:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ Ι.Σ.Ρ.

nefphrologia

 

 

Προκήρυξη του 3ου κύκλου  του ΠΜΣ Νεφρολογίας του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ με τίτλο "Μεθοδολογία της σύγχρονης αντιμετώπισης της νεφρικής

ανεπάρκειας"  με προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών έως 31/08/2021.  Συνημμένα σας αποστέλλουμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος, την αίτηση και μια ανακοίνωση.

Επίσης πληροφορίες σχετικές για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας  nephrol.med.duth.gr  

Στους  παρακάτω συνδέσμους  μπορείτε να βρείτε την Πρόσκληση ενδιαφέροντος  και την Αίτηση

Με εκτίμηση Θεοδώρα Φώτη

Γραμμ. Πανεπ. Νεφρολογικής Κλινικής ΠΓΝΑ                                                                                              

Γραμμ. ΠΜΣ Νεφρολογίας                                                                                 

τηλ:2551030341, 2551353145  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ

 

eeef0697d04be1ec727bc429801f0dfa

"Θλίψη και συγκίνηση: Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Μιχάλης Φωτάρας-Εσωτερικός Παθολογός"

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 11 το πρωί, από τον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου, ο γνωστός παθολόγος γιατρός Μιχάλης Φωτάρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Ο αείμνηστος ιατρός ήταν ένας εξαίρετος και αγαπητός επιστήμονας της ιατρικής και ένας σπουδαίος άνθρωπος που το τραγικό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και σε όλη την κοινωνία της Ρόδου.

Ο Μιχαήλ Φωτάρας του Φωτίου και της Καθολικής, ήταν ένας καλός οικογενειάρχης και άριστος επιστήμονας, που υπηρέτησε με αγάπη την ιατρική επιστήμη από την αρχή της ιατρικής του σταδιοδρομίας.

Ακούραστος λειτουργός της Υγείας, εργάστηκε ευσυνείδητα και με συνέπεια, προσφέροντας στους συνανθρώπους του, τις ιατρικές υπηρεσίες του από το 1972 έως και σήμερα.

Ο Μιχαήλ Φωτάρας γεννήθηκε στην Σύμη Δωδεκανήσου το 1946 και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στις 2 Δεκεμβρίου 1972, ενώ απέκτησε την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος στις 23 Φεβρουαρίου του 1973.

Ενεγράφη για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στις 06 Απριλίου του 1973. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Κόρινθο την διετία 1973-1974 ως οπλίτης ιατρός.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1975 διορίστηκε στο Γ. Ν. Ρόδου εκπληρώνοντας την υπηρεσία υπαίθρου από τη θέση του βοηθού ιατρού ακτινολόγου. Στις 18 Μαρτίου 1977 διορίστηκε στο ΙΚΑ Ρόδου ως θεράπων Ιατρός.

Ακολούθως απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας υπηρετώντας αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και μετέπειτα σε Νοσοκομείο του Πειραιά το διάστημα 1982 – 1984 ολοκληρώνοντας την ειδικότητα της Παθολογίας.

Από το χρόνο εκείνο μέχρι και τον θάνατο του ήταν ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο ΙΚΑ της Ρόδου ως Ιατρός Παθολόγος, από το 1984 καταλαμβάνοντας έως και τη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος, έως και το 2011 έτος κατά το οποίο συνταξιοδοτήθηκε από την υπηρεσία του.

Από το 1984 μέχρι πρότινος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο Παθολογίας επί της οδού Γράμμου – Αγίας Σοφίας 23.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου το έτος 1982 ενώ είχε εκλεγεί και στις θέσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου την περίοδο 2002 – 2006 και του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ρόδου το διάστημα 2006 -2010.

Η ξαφνική είδηση του θανάτου του, γέμισε με θλίψη την ιατρική κοινότητα του Συλλόγου μας καθώς και την κοινωνία της Ρόδου και της ιδιαίτερης πατρίδας του της Σύμης, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Υπήρξε πρότυπο Ιατρού και Ανθρώπου που κόσμησε με την παρουσία του, με την μετριοπάθεια του και το ήθος που τον διέκρινε καθ’ όλον τον εργασιακό του βίο, τιμώντας την Ιατρική Επιστήμη.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ εκφράζουν στην αγαπημένη του σύζυγο Δικαία και στα αγαπημένα του παιδιά Φώτη και Σταμάτη, τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους Συλλυπητήρια, για την απώλεια του προσφιλούς τους συζύγου και πατέρα."

Αιωνία του η Μνήμη.

Για τον Ι.Σ.Ρ
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Πηγή: Ροδιακή Εφημερίδα

 

SIMA 0

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο του Ι.Σ.Ρ.
 λόγω εσωτερικής διαδικασίας 
θα λειτουργήσει την

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 
09:00-13:00

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Συλλόγου παραμένουν στη διάθεσή σας στο παρακάτω link:

εικόνα Viber 2021 03 04 14 30 07

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας,
παρακαλούμε, όπως προγραμματίζετε την προσέλευσή σας
στο γραφείο του Συλλόγου, κατόπιν ραντεβού.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

  SIMA 0

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο
του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
δεν θα λειτουργήσει
 Παρασκευή 16.07.2021

λόγω αναβάθμισης των υπηρεσιών μηχανοργάνωσής του.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Συλλόγου παραμένουν στη διάθεσή σας

εικόνα Viber 2021 03 04 14 30 07

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας,
σας υπενθυμίζουμε, όπως προγραμματίζετε την προσέλευσή σας
στο γραφείο του Συλλόγου, κατόπιν ραντεβού.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

SIMA 0

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο
του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου 

θα λειτουργήσει 

 

την Πέμπτη 03.06.2021
 08:00-11:30

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας προγραμματίζετε το ραντεβού σας πρώτα ηλεκτρονικά:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ Ι.Σ.Ρ.

EPE
 

 

 
Τα παρακάτω links με τα bookmarks βοηθούν την στοχευμένη παρακολούθηση των τμημάτων του Webinar καθώς ανακατευθύνουν κατευθείαν στο αντίστοιχο τμήμα του βίντεο με ένα απλό κλικ. Επίσης δίπλα στα links μπορείτε να δείτε και τα θέματα που συζητήθηκαν
00:01:55 Γενική παρουσίαση του σκοπού και της θεματολογίας του Webinar 
00:03:47 Σύντομη παρουσίαση των ομιλητών και των θεμάτων που θα αναπτύξουν 
00:09:47 Νίκος Δήμου "Η πανδημία μέσα από τα μάτια ενός συγγραφέα" 
00:20:28 Raquel Nahra "Μονοκλωνικά αντισώματα. Ενδείξεις, τρόπος χορήγησης και αποτελεσματικότητα" 
00:42:40 Adam Green "Ενδείξεις και αποτελεσματικότητα ECMO. Τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ασντίστοιχο τμήμα" 
01:05:43 Στυλιανός Λουκίδης "Διαχείριση ασθενούς με COVID-19 κατ' οίκον. Τι πρέπει να γνωρίζουμε" 
01:24:28 Δημήτριος Αποστολίδης "Κατ' οίκον θεραπεία του ασθενούς με COVID-19 από την πλευρά του παθολόγου κοινότητος. Λάθη που πρέπει να αποφεύγονται" 
01:34:35 Ιωάννης Μπαραμπούτης "Γενική θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενούς με COVID-19 στην κοινότητα αλλά και στο νοσοκομείο" 
01:48:42 Αφροδίτη Μπούτου "Update στη θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19 και παρακολούθησή τους μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Περί Long Covid" 
02:07:54 Βασίλειος Καλδής "Η εμπειρία από την οργάνωση ΤΕΠ για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19" 02:17:10 Νεκταρία Ξηρουχάκη "Ο ρόλος των υπερήχων και του POCUS ειδικότερα στην διάγνωση και διαχείριση ασθενών με COVID-19 στα ΤΕΠ, κατά την νοσηλεία τους και στη ΜΕΘ" 
02:33:08 Γεώργιος Καρλής "Διαχείριση και προβλήματα ασθενών με COVID-19 στην ΜΕΘ" 
02:42:20 Δημήτριος Βούρδας "Αλλεργικές αντιδράσεις στους εμβολιασμούς. Ορισμοί και τι πρέπει να γνωρίζουμε. Πρακτικές οδηγίες" 
02:48:32 Ευφροσύνη Νομικού "Αιματολογικές επιπλοκές σχετιζόμενες με τους εμβολιασμούς. Έγκαιρη διάγνωση αλλά και θεραπεία" 
03:04:34 Στυλιανός Λουκίδης "Γενικά συμπεράσματα από το Webinar" 
 
Με εκτίμηση

Στυλιανός Λουκίδης
Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ

Συνδιοργανωτές

Ιωάννης Μπαραμπούτης
Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Παθολογικής Κλινικής αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, Νοσοκομείο "Η Παμμακάριστος", Αθήνα

Σπυρίδων Γούλας
Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα

Αντώνιος Λιόλιος
Παθολόγος - Εντατικολόγος, Critical Care Attending, Remote ICU, USA

 
 
 
Περιοχή συνημμένων
 
Προβολή βίντεο YouTube ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ COVID-19 ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
 
 
ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ COVID-19 ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
 
 
 
 
 

 

 

IS RODOU 2

Ευχές Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

EASTER ISR

 

  Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Ι.Σ.Ρ. δεν θα λειτουργήσει

τις παρακάτω εορταστικές ημέρες:

 1. Μεγάλη Πέμπτη
  29.04.2021

 2. Μεγάλη Παρασκευή
  30.04.2021

 3. Δευτέρα του Πάσχα
  03.05.2021

 4. Τρίτη του Πάσχα
  04.05.2021

Η ηλεκτρονική επικοινωνία του Ι.Σ.Ρ. παραμένει στη διάθεσή σας
και κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

 

 f82a1c902fc8285319f3934881b4f345 EFKA logo

Αθήνα, 14/4/2021

                                                                                                                                                 

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εννιαπλασιάστηκαν οι ρυθμοί απονομής συντάξεων του τ. ΤΣΑΥ το Μάρτιο

Εννιαπλασιάστηκαν οι ρυθμοί απονομής συντάξεων του τ. ΤΣΑΥ το Μάρτιο ως αποτέλεσμα σειράς οργανωτικών μέτρων και απλοποίησης διαδικασιών που υλοποιήθηκαν από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ σταδιακά από τον Σεπτέμβριο 2020 και παρά τα περιοριστικά μέτρα του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η πρόοδος στο ρυθμό απονομής των εκκρεμών συντάξεων επιβεβαιώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη, του Πρόεδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αποστόλη Βαλτά καθώς και του Πρόεδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιο Δεβλιώτη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία του ρυθμού αύξησης απονομής νέων συντάξεων από τον Οκτώβριο του 2020. Τον Μάρτιο καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός έκδοσης νέων συντάξεων καθώς ολοκληρώθηκαν 955 συνταξιοδοτικά αιτήματα, σχεδόν εννεαπλάσια συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2020 και του 2019. Αντίστοιχη αυξητική τάση παρατηρείται και κατά τους μήνες Ιανουάριο 2021 (515 ολοκληρωμένες αιτήσεις) και Φεβρουάριο 2021 (607 ολοκληρωμένες αιτήσεις).

Οι Πρόεδροι αναγνώρισαν την πρόοδο και ευχαρίστησαν για τη συνεργασία ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για όλα τα θεσμικά θέματα του κλάδου που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον e-ΕΦΚΑ.

Επιπλέον, στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η προσεχής ένταξη της απονομής των συντάξεων των υγειονομικών στο σύστημα ψηφιακής απονομής «ΑΤΛΑΣ». Οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία της ψηφιακής απονομής καθώς θα καταχωρούν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις διαγραφής των ασφαλισμένων από τα μητρώα τους επιταχύνοντας περαιτέρω την ολοκλήρωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το τ.ΤΣΑΥ, εκεί που αποτελούσε ένα από τα Ταμεία με τα περισσότερα προβλήματα στην έκδοση συντάξεων, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να εννιαπλασιάσει τους ρυθμούς απονομής και να μειώσει δραστικά το στοκ συντάξεων που είχε συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη. Η καλύτερη οργάνωση και ο σκληρή δουλειά των υπαλλήλων και της Διοίκησης του Φορέα έφεραν τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα. Το τ. ΤΣΑΥ αποτελεί «Ταμείο-πιλότο» και για άλλα Ταμεία με αντίστοιχα προβλήματα όπως το τ. ΤΣΜΕΔΕ και το τ. ΝΑΤ».

        Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


 Η Ελληνική Εταιρεία Μυοσκελετικής Ακτινολογίας θα πραγματοποιήση webinars "άρθρωση του ώμου"  που διαπραγματεύονται από ακτινολογικής σκοπιάς την άρθρωση του ώμου.

Σας επισυνάπτουμε την αφίσα και το πρόγραμμα και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως θα διαπιστώσετε τα θέματα απλώνονται από την ανατομία ως τις παρεμβατικές τεχνικές.

Είναι 6 (έξι) ωριαία απογεύματα, τις Πέμπτες 19:00-20:00, από τις 15 Απριλίου ως τις 27 Μαΐου 2021, με εξαίρεση τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνεται μόνο ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο,
https://www.eema.gr/webinars.
Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα βρει το πρόγραμμα και στο κάτω άκρο της σελίδας τη φόρμα συμμετοχής για να συμπληρώσει στοιχεία επικοινωνίας.
Θα δοθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι η ΖΟΟΜ. Παρακαλούμε εγκαταστήστε το Zoom (https://zoom.us/download) πριν την σύνδεσή σας.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για τη σύνδεσή σας. Yπάρχουν πληροφορίες στον σύνδεσμο,
https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/115004954946-Joining-and-participating-in-a-webinar-attendee-

Προσβλέπουμε στην ευρεία συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση

Κων/νος Πίκουλας

Πρόεδρος ΕΕΜΑ

Ελληνική Εταιρεία Μυοσκελετικής Ακτινολογίας
Hellenic Society of Musculoskeletal Radiology

IS RODOU 2

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου δεν θα λειτουργήσει:

 • Πέμπτη 25.03.2021 (λόγω αργίας)

 • Παρασκευή 26.03.2021 (λογω εσωτερικής εργασίας)

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Συλλόγου παραμένουν στην διάθεσή σας στο παρακάτω link:

Ηλεκτρονική Φόρμα Επικοινωνίας Ι.Σ.Ρ.

 

 

 εικόνα Viber 2021 03 04 14 30 07

Στα παρακάτω link, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να αποστείλλετε ηλεκτρονικά τα αιτήματά σας :

   

 

 

sepe logo 330x70

 

Ηλεκτρονική Βάση καταχώρισης δεδομένων Iατρών, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκούν καθήκοντα Ιατρού Εργασίας σε επιχειρήσεις κατά τα οριζόμενα στον Κ.Ν.Υ.Α.Ε. (Ιατροί που κατέχουν την ειδικότητα Ιατρικής της Εργασίας και Ιατροί που περιλαμβάνονται στις περιπτώσεις β΄ και γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε.) και διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων Iατρού Εργασίας μέσω ΟΠΣ-ΣΕΠΕ.

Τεχνικές οδηγίες για:

 • την εγγραφή των ιατρών εργασίας και

 • τη διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων ιατρού εργασίας μέσω του ΟΠΣ-ΣΕΠΕ, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του ΣΕΠΕ: https://www.sepenet.gr

f82a1c902fc8285319f3934881b4f345 EFKA logo

ΘΕΜΑ:« Προσδιορισμός των ασφαλιστικών εισφορών και απεικόνιση της ασφάλισης του Δώρου Χριστουγέννων 2020 (Δ.Χ. 2020) για εργαζόμενους: • των οποίων ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας • ενταχθέντες στον Μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ»

ΕΦΚΑ. Κοινοποίηση εγγράφου 53270/11/02/2021

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
δεν θα λειτουργήσει από την Πέμπτη 31.12.2020 μέχρι και την Τρίτη 06.01.2021

Σας ευχόμαστε

Χρόνια Πολλά

Ευτυχισμένο & Δημιουργικό το Νέο Έτος 

 

pis

 

ΠΙΣ: Διαβίβαση εγγράφου ΕΟΠΥΥ «Σχετικά με τη παράταση ισχύος μηνιαίων ή επαναλαμβανομένων συνταγών»

                                                                                                Αθήνα 17.12.2020

ΑΠ: 7887

Προς τους                                                                              

Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας

Αγαπητή/ε κυρία/ε Πρόεδρε,

Σας διαβιβάζουμε έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, Γεν.Δ/νση Οργάνωσης & Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας, Δ/νση Φαρμάκου, αριθμ.πρωτ. Δ4ΒΓ/Γ55/20/οικ.33555/30.11.2020, {ΑΠ ΠΙΣ: 7886/17.12.2020}, με θέμα: «Σχετικά με τη παράταση ισχύος μηνιαίων ή επαναλαμβανομένων συνταγών» 

ΕΟΠΥΥ

ELLINIKH DIMOKRATIA
 
 

 

 

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου:

 

 ______________________________________________________________________________________________________________________________

 SIMA 0

Ρόδος, 29.04.2020
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 414/2020

Προς
Μέλη Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Συστάσεις για την ομαλή & ασφαλή λειτουργία

των φορέων Π.Φ.Υ. Ιατρείων - Εργαστηρίων

Αξιότιμα μέλη μας,

Οι επισκέψεις των ασθενών στα ιατρεία να πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού, χωρίς συνοδό, εκτός αν αυτός είναι απολύτως απαραίτητος.
Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται με τη συνοδεία ενός μόνο γονέα.

 • Ο προγραμματισμός των ραντεβού να είναι ένας (1) ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα (30) λεπτά.
 • Οι ενδοσκοπήσεις να προγραμματίζονται ανά μια (1) ώρα.
 • Στο χώρο αναμονής του ιατρείου να τηρείται η απόσταση ασφαλείας των δύο (2) μέτρων .
 • Στο χώρο εισόδου & αναμονής να υπάρχουν υγρά αντισηπτικά χεριών και δοχείο απορριμμάτων.
 • Στην αίθουσα αναμονής να μην υπάρχουν διάφορα αντικείμενα όπως περιοδικά, εφημερίδες, φυλλάδια και λοιπό έντυπο υλικό.
 • Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, να προσέρχονται με μάσκα (απλή χειρουργική ή υφασμάτινη). Απαγορεύονται οι μάσκες με φίλτρο.
 • Οι ασθενείς να προσέρχονται χωρίς γάντια (σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα πετάνε στον κάδο απορριμμάτων του χώρου αναμονής) και να χρησιμοποιούν σχολαστικά το υγρό αντισηπτικό χεριών.
 • Στο χώρο εξέτασης να τηρούνται οι ενδεδειγμένες αποστάσεις ιατρού και ασθενούς (εξαιρείται η κλινική εξέταση).
 • Ο ιατρός μετά από κάθε εξέταση ασθενούς θα πρέπει απαραιτήτως να απολυμαίνει τα ιατρικά του εργαλεία και μηχανήματα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί (στηθοσκόπιο, καρδιογράφο, οξύμετρο, υπερήχους, κτλ.)
 • Οι επιφάνειες του ιατρείου (δάπεδο, καρέκλες, τραπέζια, κτλ.) να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται με αντισηπτικά στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των ασθενών (όπου κρίνεται απαραίτητο) και στο τέλος της λειτουργίας του.
 • Ο χώρος του ιατρείου θα πρέπει να αερίζεται επαρκώς.
 • Ο ιατρός να φέρει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκα απλή χειρουργική ή FFP2, γάντια, γυαλιά προστατευτικά ή ασπίδα προσώπου, ιατρική ποδιά ή ποδιά μίας (1) χρήσεως).
 • Οι ασθενείς πριν την έξοδο από το ιατρείο θα πρέπει να επαναχρησιμοποιούν το υγρό αντισηπτικό χεριών.

Συμπληρωματικές συστάσεις για τα διαγνωστικά εργαστήρια:

 • Να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Να προσέρχονται οι ασθενείς κατόπιν ραντεβού ανά χρονικό διάστημα τέτοιο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο χώρο αναμονής.
 • Τα αποτελέσματα των εξετάσεων να στέλνονται ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου ή με φαξ) εφ’ όσον αυτό είναι δυνατόν.
 • Να τηρείται αυστηρά η προβλεπόμενη διαδικασία για τα ιατρικά μολυσματικά απόβλητα όπου αυτό απαιτείται.

Ë             Περίπτωση ύποπτου κρούσματος Covid - 19           Ë

Παρακαλούμε όπως ακολουθηθούν ευλαβικά οι οδηγίες του

 • ΕΟΔΥ               ( 210-5212056
 • ΤΕΠ Ρόδου   ( 22241360431

 

Για τον Ι.Σ.Ρ.
Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Τσέρκης                           Μιχαήλ Βολονάκης

 

 crucifictionΙ

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ

 

ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Προτάσεις των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Ν. Αιγαίου  για τη διαχείριση της πανδημίας στα νησιά μας

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 και ώρα 21.30 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με σκοπό την εκτίμηση
της κατάστασης στο σύστημα υγείας των νησιών μας ενόψει και την πανδημίας με το νέο κορωνοϊό.

Στην σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Επαρχίας Καλύμνου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος,
η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα Μαρία Φρατζάκη, η Πρόεδρος του Ι.Σ. Κυκλάδων κα Παναγιώτα Βούλγαρη και ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης.

Κατόπιν πολύωρης συνεδρίασης κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα - προτάσεις:

Να αποσταλεί επειγόντως ατομικό υλικό προστασίας στους Ιατρικούς Συλλόγους (μάσκες, γάντια, γυαλιά, χειρουργικές ποδιές, αντισηπτικά διαλύματα, κλπ) με ευθύνη της πολιτείας, προκειμένου να διατεθεί στα μέλη τους. Είναι γνωστό ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η κυβέρνηση προχώρησε σε επίταξη υγειονομικού υλικού, και δεν υπάρχει διαθέσιμο υλικό στην αγορά προκειμένου να εφοδιαστούν τα μέλη μας.

Να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών που έχουν ανάγκες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση.

Παρατηρούνται αποσπάσεις και μετακινήσεις ιατρών των δημόσιων δομών προς άλλες περιοχές και γενικώς έλλειψη συντονισμένης δράσης ή επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στα νησιά μας.

Στα μεγαλύτερα νησιά είναι επιβεβλημένη η εγκατάσταση ειδικών θαλάμων 

(isolation box) για την αρχική κλινική εξέταση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού και
να λαμβάνεται δειγματοληψία φαρυγγικού επιχρίσματος στα ύποπτα κρούσματα προκειμένου να μην εισέρχονται στα Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία και να μειωθεί παράλληλα η πιθανότητα διασποράς της νόσου.

Δημιουργία δομών ή ξενώνων στα μεγάλα νησιά προκειμένου να περιθάλπονται επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον νέο κορωνοϊό που δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας. Η βασική λειτουργία αυτών των δομών θα είναι να δέχονται ιατρούς ή υγειονομικό προσωπικό ή ασθενείς που έχουν μολυνθεί με το νέο κορωνοϊό και χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης αλλά όχι νοσοκομειακής νοσηλείας τόσο στο αρχικό στάδιο της ασθένειας όσο και στην τελική φάση της. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα προστατευθούν μέλη των οικογενειών τους καθώς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Το θέμα των διακομιδών αυτών των περιστατικών συνιστά σοβαρό ζήτημα αφού δεν υπάρχει ενημέρωση αν υφίσταται επιχειρησιακό σχέδιο και σε ποιο νοσοκομείο θα διακομίζονται.

Οι τηλεδιασκέψεις των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και η συνεργασία όλων των Διοικητικών Συμβουλίων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, είναι επιβεβλημένη με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους νησιώτες.

Οι Πρόεδροι

Ι.Σ. Ρόδου Ηλίας Τσέρκης

Ι.Σ. Κω Φρατζάκη Μαρία

Ι.Σ. Επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος

Ι.Σ. Κυκλάδων Παναγιώτα Βούλγαρη

 

Εμφάνιση εγγράφου σε μορφή pdf


1603.2020 ΙΣΡ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 


ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

SIMA 0

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

Σε περίπτωση πιθανού κρούσματος: Επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον ΕΟΔΥ (210-5212054)

και κατόπιν συνεννόησης
, επικοινωνούμε με το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου Ρόδου στο 2241 3 60431

(24ωρης λειτουργίας) - 
ΤΕΠ Γ.Ν.Ρ. προκειμένου να ενημερώσουμε ότι πρόκειται να επισκεφθεί τον ειδικό χώρο, ύποπτο κρούσμα προς εξέταση και εργαστηριακή επιβεβαίωση.

 

 cadever

Θεσσαλονίκη 19-20/06/2020. Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας - Θράκης.

1st Seminar on tendon transfers and ligament reconstruction of the Foot and Ankle on fresh frozen Cadaveric Specimens

Αγαπητοί κύριοι καλή σας ημέρα,Με την επιστολή μας αυτή θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε
τη διοργάνωση του 1st Seminar on tendon transfers and ligament reconstruction of the Foot and Ankle on fresh frozen Cadaveric Specimens 
το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου 2020 
στο Εργαστήριο Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πρακτικό μέρος) 
και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (θεωρητικό μέρος), στη Θεσσαλονίκη.
Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας - Θράκης 
σε συνεργασία με την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική ΑΠΘ, ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» 
και την Balkan Foot and Ankle Society (BAFAS).
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφόρηση επιθυμείτε να έχετε.
Με εκτίμηση,Χρύσα Γρέψιου
Senior Project Manager

Tel: +30 2310 247743
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

0101

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελληνίου Συνεδρίου
«Ημέρες Παθολογίας 2020 – 29ο Έτος»
το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα
02-04 Απριλίου 2020, στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza,
σας προσκαλεί να υποβάλετε τις περιλήψεις των ερευνητικών εργασιών σας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών 15 Φεβρουαρίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να υποβάλλουν την περίληψη της εργασίας τους
στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω
της ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής εργασιών.
Οι εργασίες θα αξιολογηθούν για την αποδοχή τους από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου.
Επιλεγμένες εργασίες θα παρουσιασθούν σε ειδική συνεδρία «Poster Tour» που θα διεξαχθεί
στο πλαίσιο του Συνεδρίου και οι καλύτερες τρεις εργασίες θα βραβευθούν.
Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτεται η Α΄ Ανακοίνωση.
Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά με την υποβολή των ερευνητικών εργασιών σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

K. Ν. Συρίγος
Καθηγητής Παθολογίας & Ογκολογίας
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

 

SIMA 0

 

Σας ενημερώνουμε για το ωράριο λειτουργίας του Ι.Σ.Ρ. τις προσεχείς ημερομηνίες:

 

 • Τετάρτη          05.02.2020: ΚΛΕΙΣΤΑ
 • Πέμπτη           06.02.2020: 16:00-21:00
 • Παρασκευή     07.02.2020: 12:00-18:00   

 

virus 1812092 1920 754x450

 

Αγαπητή/έ,

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 εμφανίστηκε επιδημία πνευμονίας στην πόλη Wuhan (πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei της Κίνας), η οποία οφείλεται σε νέο στέλεχος κοροναϊού [2019-novel coronavirus (2019-nCoV)]. Τα περισσότερα κρούσματα στην πόλη Wuhan είχαν επιδημιολογική συσχέτιση με μία ψαραγορά της πόλης, όπου εκτός από θαλασσινά πωλούνται κοτόπουλα, τρωκτικά και άλλα άγρια ζώα. Κρούσματα έχουν εμφανιστεί και στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες πόλεις της Κίνας. Έως τις 23 Ιανουαρίου 2020 οι Κινεζικές υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 671 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού (14 σε επαγγελματίες υγείας), συμπεριλαμβανομένων 17 θανάτων σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, έχουν αναφερθεί εισαγόμενα κρούσματα σε Ταϋλάνδη, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες και Βραζιλία. Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η λοίμωξη εκδηλώνεται με πυρετό, βήχα και αναπνευστική δυσχέρεια, ενώ οι ακτινογραφίες θώρακα δείχνουν διηθήσεις και στους δύο πνεύμονες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν συστήνονται  περιορισμοί στα ταξίδια προς και από την Κίνα. Από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου 2020 αναμένεται μεγάλος αριθμός ταξιδιών στην Κίνα λόγω του εορτασμού του Κινεζικού Νέου Έτους, που είναι η πιο σημαντική παραδοσιακή αργία στη χώρα αυτή.

Σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού αναπνευστικής λοίμωξης με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού στην πόλη Wuhan της Κίνας τις τελευταίες 14 ημέρες, συστήνονται τα παρακάτω:  

o   χορήγηση απλής χειρουργικής μάσκας στον ασθενή   

o   εξέταση και νοσηλεία του ασθενή σε ξεχωριστό θάλαμο  

o   εφαρμογή βασικών προφυλάξεων και προφυλάξεων επαφής από το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση του ασθενή  

o   άμεση δήλωση του περιστατικού στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (τηλ. 210-5212000)

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ  www.eody.gov.gr.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

 Με εκτίμηση,

Δρ. Έλενα Μαλτέζου

Υπεύθυνη του Τμήματος Παρεμβάσεων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΔΥ

Παναγιώτης Αρκουμανέας 

 

   

Διαβιβαστικό προς τα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων

Διαχείριση ύποπτου κρούσματος με λοίμωξη απο το νέο κοροναϊό -Οδηγίες για ιδιώτες ιατρούς.

6-7/03/2020 Θεσσαλονίκη. Course on Current Laparoscopic Management of Endometrial Cancer.

Recent advances with sentinel node detection (SLND).

Αφίσα.

Πρόγραμμα.

Εγγραφή.

Για τα προβλήματα υγείας στην περιοχή μας, την ‘μετανάστευση’ πολλών γιατρών στο εξωτερικό, τον ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αλλά και τα σχέδιά του τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και στον χώρο της Ν.Δ., όπου δραστηριοποιείται ενεργά στα τελευταία χρόνια, μιλάει σήμερα στην «δ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Ηλίας Τσέρκης.
Όσον αφορά στην «τάση» που ακολουθούν κάποιοι γονείς και δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, δηλώνει πως «τα εμβόλια είναι ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας, καθώς σώζουν περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από κάποια νόσο ή ισόβια αναπηρία»

• Κύριε Τσέρκη, πώς βρίσκετε την κατάσταση της υγείας στην περιοχή μας, το νέο έτος; Θα ήθελα το σχόλιό σας για τα προβλήματα, ιεραρχικά.
Καλή χρονιά κα Ντόκου, με υγεία, ειρήνη και ευημερία για όλους μας. Δεν είναι εύκολο να αποτυπώσει κανείς σε μερικές γραμμές τα προβλήματα υγείας στην περιοχή μας, ωστόσο θα προσπαθήσω να το πράξω συνοπτικά προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού σας. Η παρουσία ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στα νησιά της Δωδεκανήσου είναι το κορυφαίο ζήτημα για την περιοχή μας. Τα οικονομικά κίνητρα δεν είναι αρκετά προκειμένου να στελεχωθούν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας από ιατρικό προσωπικό στα μικρά νησιά. Απαιτούνται επιπλέον μέτρα που θα βοηθούσαν τους γιατρούς να αποφασίσουν να υπηρετήσουν σε κάποιο μικρό νησί. Ενδεικτικά η Κάσος είναι χωρίς ειδικευμένο ιατρό αυτή την περίοδο και καλύπτεται ιατρικώς με αποσπάσεις συναδέλφων από τη Ρόδο και από αλλού, στα υπόλοιπα υπηρετούν ανειδίκευτοι ιατροί πλην του Καστελόριζου, όπου υπηρετεί Καρδιολόγος.
Στην πόλη της Ρόδου πρέπει να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, ως μια δομή 24ωρης λειτουργίας που να παρέχει υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και να αποτελεί ένα ισχυρό προ-νοσοκομειακό φίλτρο προκειμένου να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι ασθενείς και να αποσυμφορηθεί καθοριστικά το Νοσοκομείο μας.
Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μεγεθύνεται διαρκώς λόγω και των συνταξιοδοτήσεων. Οι δε ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι σοβαρές ειδικά σε ορισμένα τμήματα και κλινικές. Συγκεκριμένα, στην Παιδιατρική Κλινική με την συνταξιοδότηση της διευθύντριας υπάρχουν μόνο 2 ειδικευμένοι ιατροί σε μια κλινική με αυξημένες ανάγκες, τόσο σε επείγοντα περιστατικά όσο και σε τακτικά ιατρεία αλλά κύρια στα νοσηλευόμενα παιδιά της κλινικής. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να λειτουργήσουν επιπλέον κλίνες οι οποίες εδώ και χρόνια παραμένουν κλειστές, καθότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στόχος είναι να αυξηθούν τα λειτουργικά κρεβάτια της ΜΕΘ από έξι σε οκτώ.
Στο Αναισθησιολογικό τμήμα πρέπει να διοριστούν ιατροί, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία επιπλέον χειρουργική αίθουσα, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα τακτικά χειρουργεία.
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) υπάρχουν ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς.
Το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να δρομολογηθεί, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες μετακινήσεις πολλών καρκινοπαθών εκτός Ρόδου που χρίζουν τέτοιου είδους θεραπεία.
Η έλλειψη ασθενοφόρων ΕΚΑΒ στα πιο απομακρυσμένα μέρη του νησιού είναι επίσης μεγάλο ζήτημα και συγκεκριμένα στη Νότια Ρόδο και στην Έμπωνα.
Στην Κάρπαθο υπηρετούν μόνο 3 ειδικοί ιατροί σε κλινικές ειδικότητες (2 Γενικοί Ιατροί και ένας Παθολόγος). Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας στερείται ιατρών των παρακάτω ειδικοτήτων: Γενικού Χειρουργού, Οφθαλμίατρου, Γυναικολόγου, Καρδιολόγου και Ορθοπεδικού προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Επιπλέον, εκκρεμεί και η μεταφορά του προσωπικού στο νέο νοσοκομείο, όπου με αυτές τις συνθήκες θεωρώ πως είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

• Είναι αλήθεια ότι από την Ρόδο ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό πολλοί συνάδελφοί σας; Πώς εξελίσσεται το φαινόμενο στα τελευταία χρόνια;
Πρέπει να γνωρίζετε κα Ντόκου πως κανείς δεν μεταναστεύει εάν μπορεί να ευημερήσει στον τόπο του. Φεύγει διότι αντιμετωπίζει περιορισμένες προοπτικές εξέλιξης, ή διότι τα καθαρά του εισοδήματα δεν εξασφαλίζουν επαρκή ευημερία, ή γιατί απλώς «δεν βγαίνει». Δεν ξέρω αν η επιλογή αυτή είναι προϊόν ατομικής ελευθερίας, επιστημονικής εξέλιξης ή προϊόν αναγκαιότητας. Η αλήθεια είναι πως και οι ιατροί προκειμένου να εξασφαλίσουν τις ανάγκες τους (προσωπικές, οικογενειακές) ακολουθούν το «δρόμο του χρήματος» καθότι τα παραγωγικά χρόνια ενός επιστήμονα είναι συγκεκριμένα. Από την άλλη εκτιμώ πως υπάρχουν και συνάδελφοι που μετανάστευσαν όχι μόνο για καθαρά οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί δεν ανέχονταν την διαφθορά και την αναξιοκρατία που επικρατεί στην χώρα μας, ειδικά στον χώρο της υγείας.
Φαίνεται πάντως πως το φαινόμενο αυτό τείνει να ισορροπήσει, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι αρκετοί ιατροί επέστρεψαν από διάφορες χώρες του εξωτερικού ανοίγοντας ιδιωτικά ιατρεία και ενισχύοντας παράλληλα την εθνική οικονομία.

• Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου ως κοινωνικός εταίρος, έχει σοβαρό ρόλο αλλά και δραστηριότητες. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το νέο έτος;
Το 2020 δεν είναι μόνο η αρχή ενός έτους ή η έναρξη μιας νέας δεκαετίας, αλλά αποτελεί επετειακό έτος για την συμπλήρωση 70 ετών από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου σε όλο το Αιγαίο. Ως πρόεδρος του Ι.Σ.Ρ. θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, η διοίκηση του Συλλόγου καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατοχύρωση της ιατρικής αξιοπρέπειας και τη διασφάλιση της άρτιας παροχής υπηρεσιών υγείας για όλο τον πληθυσμό.
Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ιατρούς μέλη μας, αλλά και στους κατοίκους των νησιών μας. Να ενημερώνουμε το ευρύ κοινό της περιοχής μας για θέματα δημόσιας υγείας και πρόληψης, επισημαίνοντας τους την σημαντικότητα της έγκαιρης πρόσβασης στους ιατρούς και στα διαγνωστικά εργαστήρια.
Έφτασε η περίοδος που πρέπει να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο έργο για τον Ιατρικό Σύλλογο και τον τόπο μας. Το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας Δωδεκανήσου το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα υποδειγματικό κέντρο διαφύλαξης, έρευνας και προβολής της Ιστορίας της Ιατρικής στα νησιά μας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Έχουμε ήδη συστήσει μια ομάδα έμπειρων συναδέλφων, με όρεξη για προσφορά και δράση, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για να αναδείξουν την ιστορία της ιατρικής στα Δωδεκάνησα.
Επίσης προσδοκούμε ο χώρος του παλαιού νοσοκομείου να γίνει ένα σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης, τέχνης, πολιτισμού και επιστήμης. Στόχος μας είναι να ευπρεπιστεί το μέτωπο επί της Ερυθρού Σταυρού, για αυτό προτείνουμε την κατασκευή αμφιθεάτρου για την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων προς το ευρύ κοινό. Είναι κάτι που στερείται η Ρόδος μας και πρέπει να το δημιουργήσουμε.

• Πώς σχολιάζετε την νέα «τάση» να μην εμβολιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους και τι συνιστάτε;
Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτή η τάση είναι νέα, αλλά σίγουρα είναι υπαρκτή. Εκτιμώ πως το ποσοστό του πληθυσμού που αρνείται να εμβολιάσει τα παιδιά του είναι μονοψήφιο.
Οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, είναι άκρως επικίνδυνοι.
Η άρνηση αυτή δυστυχώς προκύπτει λόγω ενδεχόμενης κακής πληροφόρησης των γονιών, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά τους.
Πρέπει να γνωρίζετε πως στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων τα εμβόλια είναι ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας, καθώς σώζουν περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από κάποια νόσο ή ισόβια αναπηρία.
Οι επιτυχημένες στρατηγικές εμβολιασμού στα παιδιά έχουν οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση της εμφάνισης πολλών νοσημάτων και των θανάτων που αυτά προκαλούν. Για αυτό οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται μόνο την άποψη των ειδικών που είναι οι ιατροί. Πηγή:www.dimokratiki.gr

shutterstock 141368950

5η Επιστημονική Συνάντηση Μεταβολισμός & Παθολογία
22-24 Μαΐου 2020, 
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
, Τήνος.

Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού που αποτελεί έναν φορέα μελέτης και έρευνας για την παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια νοσήματα, την καχεξία και το οξειδωτικό stress διοργανώνει την 5η Επιστημονική Συνάντηση της στο Tinos Beach Hotel στην πανέμορφη Τήνο  22-24 Μαΐου 2020.

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο κος Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική – Μονάδα Έρευνας – Διαβητολογικό Κέντρο, Πανεπιστημιακό Γ.Ν.Α. «Αττικόν», Αθήνα.

Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν αφορούν στις ειδικότητες: Παθολογία, Καρδιολογία, Διαβήτης, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις και Ανοσοανεπάρκεια

Με τη βεβαιότητα ότι θα στηρίξετε και φέτος 5η χρονιά διοργάνωσης – ετούτη την εκδήλωση,  σας αποστέλλουμε το Save the Date.

Παρακαλώ πολύ για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας πατήστε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site www.5synantisieekdm.gr

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία τυχόν χρειαστείτε.

Evangelia N. Stasinou, MBA

 

Ευχές Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου