0
0,00  0 προϊόντα

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Written by Ι.Σ.Ρ. on 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πανελλήνια συνδιάσκεψη των πρόεδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στη Κω.

 

Ρόδος 28.09.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στη Κω το Σάββατο πρωί 26.9.15 η Πανελλήνια συνδιάσκεψη των πρόεδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στη Κω.
Το παρόν έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο του
κ. Μιχάλη Βλασταράκο ενώ παρόντες ήταν και οι 40 πρόεδροι από τους 60 της χώρας.

Το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η Π.Φ.Υ στην ηπειρωτική Ελλάδα και η ιδιαιτερότητα των παροχών αυτών στη νησιωτική Ελλάδα.

Τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ
κ. Κώστας Κουτσόπουλος και ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Χρήστος Μαντάς  οι οποίοι και τοποθετηθήκαν σχετικά με τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν στο χρόνιο αυτό ζήτημα .

Το απόγευμα στο Ασκληπιείο της Κω για πρώτη φορά μετά από πρόταση τους Π.Ι.Σ έγινε η ορκωμοσία των πρωτευσάντων με τον όρκο του Ιπποκράτη στις  σχολές Ιατρικής της Επικρατείας υποψηφίων φοιτητών καθώς και των αριστευσάντων φοιτητών νέων ιατρών  παρουσία όλων των αρχών του νησιού, της Περιφέρειας, του Δήμου, του Π.Ι.Σ, του Ιατρικού Συλλόγου Κω των 7 πρυτάνεων όλων των σχολών της Ιατρικής της Χώρας και των 40 προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Επικρατείας.

Η συμβολική αυτή πράξη σηματοδοτεί μια νέα αρχή  στην Ιπποκρατική ιδέα της Ιατρικής αλλά ενισχύει παράλληλα και την ανάδειξη των αξιών της ιατρικής επιστήμης.

Για τον Ι.Σ.Ρ

               Ο  Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

          Χρήστος Απ. Μαντάς                                                              Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

 

Άρθρο από Ι.Σ.Ρ.

Σχετικά Άρθρα

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου
© 2022 Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου. Powered by Rodos Web Design
envelopeprinterphone-handsetmap-markerclockcross